Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
τηλ. 2613603751 fax. 2610999450 email: somateiopgn@yahoo.gr somateiopgn@gmail.com

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Σχετικά με την επίσχεση εργασίας


Η απειλή και μόνο της επίσχεσης η οποία πήρε μορφή επιδημίας σε πολλά νοσοκομεία της Ελλάδας ανάγκασε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εξοικονομήσει τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να αποπληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων.
Είναι σίγουρα λίγο οξύμωρο να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα, αλλά όμως πετύχαμε μια νίκη.
Μια νίκη η οποία δε θα είχε έρθει, αν δεν υπήρχε η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο νοσοκομείο μας αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, συμπλήρωσαν τα φύλλα επίσχεσης.
Μια νίκη η οποία δε θα είχε έρθει, αν οι συνάδελφοι παρασύρονταν από όλους αυτούς που κρατούν το σωματείο κλειδωμένο γιατί έτσι τους βολεύει. Γυρνούσαν και τρομοκρατούσαν τους συναδέλφους λέγοντας πως η διαδικασία της επίσχεσης είναι παράνομη και επικίνδυνη. Βέβαια αναγκάστηκαν μετά σε άτακτη υποχώρηση καθώς την ίδια ώρα που αυτοί τρομοκρατούσαν τον κόσμο η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ καλούσε σε επισχέσεις όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Στη συνέχεια κρύφτηκαν από παντού, από τη Γενική Συνέλευση και από κάθε διαδικασία του σωματείου που επιτέλους προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο του συνδικαλιστικό ρόλο μετά από χρόνια αδράνειας.
Ο αγώνας όμως δε σταματά εδώ. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση ώστε να πιέσουμε τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εξασφαλίσουν μια ομαλή και χωρίς καθυστερήσεις αποπληρωμή των δεδουλευμένων.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε για αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, για μόνιμες προσλήψεις που θα δώσουν λύση στην υποστελέχωση του νοσοκομείου.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Τσάμης Κων/νος Ντάσιος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: