Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
τηλ. 2613603751 fax. 2610999450 email: somateiopgn@yahoo.gr somateiopgn@gmail.com

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση


Συναδέλφισσες – οι
Από τις εκλογές του Σωματείου μας τον Απρίλη του 2014 μέχρι και σήμερα είναι κοινή η διαπίστωση ότι οι παρεμβάσεις είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.
Η τήρηση του καταστατικού γινόταν κατά το δοκούν, δεν έχει γίνει οικονομικός απολογισμός όπως ορίζει το καταστατικό. Η έλλειψη προσωπικού, η καταβολή των δεδουλευμένων και το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου φαίνεται πως είναι θέματα που δεν αγγίζουν την διοικούσα παράταξη “όλοι μαζί ενωμένοι”
Σαν συνέπεια όλων αυτών ήταν η ανεξαρτητοποίηση πέντε μελών και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια της πλειοψηφίας. (Παραμένουν τέσσερις).
Η απώλεια της δεδηλωμένης οδήγησε σε πρόταση δυσπιστίας στην οποία παρευρέθηκαν όλες οι παρατάξεις. Κατά την ψηφοφορία αποχώρησε μόνο η ΔΑΚΕ. Υπερψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας στις 16/2/2015. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε με τη παρουσία του και με ψήφο (λευκό) ο απερχόμενος πρόεδρος Αθανασόπουλος. Στο επόμενο Δ.Σ. 19/2/2015 έγινε ψηφοφορία για εκλογή νέου διαπαραταξιακού προεδρείου στη οποία συμμετείχε και ο απερχόμενος πρόεδρος κος Αθανασόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αφού έχει χαθεί η δεδηλωμένη “θέτει τον εαυτό του στην κρίση του Δ.Σ.”.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι η εκλογή νέου αντιπροσωπευτικού προεδρείου με τη συμμετοχή και πάλι όλων των παρατάξεων του Σωματείου και των ανεξάρτητων μελών. Από την παράταξη “όλοι μαζί ενωμένοι” τη θέση του ταμία δέχθηκε ο Δρακοπαναγιωτάκης Ιωάννης ο οποίος την επόμενη μέρα παραιτήθηκε. Ο απερχόμενος πρόεδρος συμμετείχε και πάλι και συνεχάρη το νέο προεδρείο.
Έκτοτε ο απερχόμενος πρόεδρος και ο γραμματέας παρά τις προσκλήσεις στο Δ.Σ. για παράδοση – παραλαβή δεν έχουν παρευρεθεί.
Στο Δ.Σ. στις 2/3/2015 ο πρώην πρόεδρος Αθανασόπουλος Απόστολος δεν παρευρέθηκε ενώ ο κος Ευαγγελάτος ήταν δικαιολογημένος απών.
Σας ενημερώνουμε ότι την ίδια ημέρα αναρτήθηκε ανυπόγραφη ανακοίνωση στην οποία φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος να καλεί τα μέλη σε έκτακτη γενική συνέλευση παράτυπα και αντικαταστατικά. Θεωρούμε ότι η πρόσκληση αυτή σε Γενική Συνέλευση δεν ισχύει και επιφυλασσόμεθα για κάθε νομική ενέργεια.
Η συμπαράταξη μελών του νέου προεδρείου δεν έγινε με πολιτικά κριτήρια παρά μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του Σωματείου προς όφελος των εργαζομένων.

Το νεοσυσταθέν Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: