Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
τηλ. 2613603751 fax. 2610999450 email: somateiopgn@yahoo.gr somateiopgn@gmail.com

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Έρχονται προσλήψεις στην Υγεία – υποχρεωτική η ειδικότητα για τους νοσηλευτές

Στην κάλυψη χρονιζόντων κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ώστε να «ξανασταθεί στα πόδια του» το ΕΣΥ και να λειτουργήσουν αποδοτικότερα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας στη χώρα μας προχωρεί τους επόμενους μήνες το Υπουργείο Υγείας. Το αργότερο ως τον Ιούνιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) αλλά και ο ΕΟΠΥΥ θα στελεχωθούν με χιλιάδες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού με μοναδικό γνώμονα να αποκτήσουν οι μονάδες Υγείας και τα Κέντρα Αποκατάστασης και Περίθαλψης ανθρώπινο πρόσωπο.
Πρώτος στόχος για το Υπουργείο Υγείας αποτελεί η κάλυψη μέχρι τον Μάιο των κενών σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που παρουσιάζουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αρκετές από τις οποίες παραμένουν επί χρόνια κλειστές, ελλείψει προσωπικού, με αποτέλεσμα να χάνονται κάθε χρόνο δεκάδες ανθρώπινες ζωές ενώ την ίδια στιγμή πολυτραυματίες μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από νομό σε νομό στην αναζήτηση κενού κρεβατιού σε ΜΕΘ.
 

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Οι αιφνιδιαστικές εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας για την εισαγωγή στο Σύστημα 3000 Νοσηλευτών, μέσα από ένα ασαφές σύστημα εξειδίκευσης, δε μπορούν παρά να δημιουργούν αρνητική εντύπωση.
Παράλληλα φέρνουν στη μνήμη μας αντίστοιχες «βιαστικές» «απόπειρες» παρέμβασης της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την νοσηλευτική κοινότητα (σύσταση κλάδου, καθηκοντολόγιο) που τελικά αποσύρθηκαν αφού κρίθηκαν αποσπασματικές, άκρως συντεχνιακές και προκλητικά πρόχειρες και συντάχθηκαν για να εξυπηρετήσουν καθαρά μικροκομματικά συμφέροντα.
Οι τωρινές εξαγγελίες εξόφθαλμα δεν αποτελούν μέρος μιας συνολικής αντίληψης και σχεδιασμού για την ανάπτυξη της νοσηλευτικής και την βελτίωση της του συστήματος παροχής ειδικότητας στους Νοσηλευτές.
Επί της ουσίας θέλει να γεμίσει τα νοσοκομεία με δωρεάν για το κράτος εργαζόμενους.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν το χρόνια και οξυμμένα προβλήματα των Νοσηλευτών με πρώτο μέτρο μαζικές προσλήψεις νοσηλευτών στις δημόσιες δομές υγείας με σταθερές εργασιακές σχέσεις και πλήρη δικαιώματα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΛΕΛΕΣ