Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
τηλ. 2613603751 fax. 2610999450 email: somateiopgn@yahoo.gr somateiopgn@gmail.com

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13/3/2015


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τα μέλη του προηγούμενου προεδρείου του Δ.Σ. του σωματείου στην απέλπιδα προσπάθεια τους να κρατηθούν στις καρέκλες τους, επιχείρησαν στις 12/03/15 να πραγματοποιήσουν μια αντικαταστατική και συνεπώς παράνομη έκτακτη γενική συνέλευση προσδοκώντας τη στήριξη των εργαζομένων.
Τα σχέδιά τους δεν υλοποιήθηκαν αφού η προσέλευση των εργαζομένων ήταν μηδαμινή. (όχι πάνω από δέκα άτομα).

Από όλα όσα προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής:
  1. Τα μέλη του προηγούμενου προεδρείου του Δ.Σ. του σωματείου έχασαν την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου.
  2. Τα μέλη του προηγούμενου προεδρείου του Δ.Σ. του σωματείου έχασαν την στήριξη των εργαζομένων.
  3. Τα μέλη του προηγούμενου προεδρείου του Δ.Σ. του σωματείου αφενός μεν χρησιμοποιούν ακόμα το προηγούμενο καταστατικό του σωματείου, αφετέρου δε δεν το διαβάζουν. Αν το είχαν διαβάσει θα γνώριζαν ότι η έκτακτη γενική συνέλευση που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν ήταν αντικαταστατική οπότε θα ήταν ως μη γενόμενη και θα είχαν φροντίσει να αποδώσουν διοικητικό και οικονομικό απολογισμό όπως αυτό ορίζει.

Επιπλέον θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ, αποδεχόμενοι τη διαδικασία. Για ποιο άραγε λόγο αμφισβητούν τη συγκρότηση του ΔΣ και το νέο Προεδρείο; Για ποιο άραγε λόγο αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά του σωματείου, ταμείου και κυλικείου;
Με τις πράξεις τους αυτές παρακωλύουν τη λειτουργία του ΔΣ του σωματείου κι επιβεβαιώνουν τους λόγους για τους οποίους έχασαν την στήριξη των εργαζομένων, ενισχύοντας όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Επειδή μέχρι την παράδοση των βιβλίων του ΔΣ, της σφραγίδας και των κλειδιών του γραφείου του σωματείου δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε, τους καλούμε, αν έχουν συνδικαλιστική αξιοπρέπεια, να παραδώσουν στο νέο ΔΣ τα βιβλία, τη σφραγίδα και τα κλειδιά του γραφείου του σωματείου.

Με καλή διάθεση και συνεργασία μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα και να εργαστούμε για το συμφέρον των μελών μας τούτες τις δύσκολες ώρες. Η διάσπαση του σωματείου τέτοιες ώρες δεν βοηθά και δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε τα λαϊκίστικα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Περιμένουμε άμεσα την απόλυτη και αμέριστη συμπαράστασή σας στον κοινό μας αγώνα και τη συνεργασία σας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο δουλειάς μας .

Υπενθυμίζουμε τη σύνθεση του νέου προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου:
Πρόεδρος: Τσάμης Κωνσταντίνος Γενικός γραμματέας: Ντάσιος Αντώνιος
Αντιπρόεδρος Α': Σουλελές Παναγιώτης Αντιπρόεδρος Β': Καρβέλης Σωτήριος
Ταμίας: Ψάρρης Μιχαήλ Οργανωτικός γραμματέας: Τσώτας Δημήτριος

Σημείωση: Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου και σφραγίδα του σωματείου διότι το απερχόμενο προεδρείο αρνείται να παραδώσει και κρατά το γραφείο του σωματείου κλειδωμένο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος


Τσάμης Κων/νος
Ο Γενικός Γραμματέας


Ντάσιος Αντώνιος



Δεν υπάρχουν σχόλια: