Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
τηλ. 2613603751 fax. 2610999450 email: somateiopgn@yahoo.gr somateiopgn@gmail.com

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 16/03/2015

Τη Δευτέρα 16/03/2015 συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων με τα εξής θέματα:
1.       Παράδοση Παραλαβή διοικητικών και οικονομικών σωματείου.
2.       ΓΣ με κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ.
3.       Θέμα των υπαλλήλων της ασφάλειας με το ανθυγιεινό επίδομα.
4.       Συμμετοχή του σωματείου στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.
5.       Στέγαστρο στη στάση του ΟΣΕ.
6.       Συνάντηση με τους εκπροσώπους της γέφυρας και των ΜΜΜ.
7.       Καταγγελίες συναδέλφων.
8.       Συνάντηση με τις καθαρίστριες του νοσοκομείου.
Παρόντες: Τσάμης Κων/νος, Ντάσιος Αντώνης, Σουλελές Παναγιώτης, Ψάρρης Μιχάλης, Καρβέλης Σωτήρης, Τσιώτας Δημήτρης, Δημητρίου Πάνος.
Μετά τις σχετικές εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
1.       Σε ότι αφορά την παράδοση - παραλαβή για ακόμη μία φορά το προηγούμενο προεδρείο εντελώς αδικαιολόγητα δεν παραβρεθεί στη συνεδρίαση ώστε να ακολουθηθούν οι καταστατικές διαδικασίες. Για τους δικούς τους λόγους αρνούνται πεισματικά να παραδώσουν παρεμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του σωματείου. Αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σωματείου.
2.       Στο θέμα της ΓΣ αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφη πρόσκληση στην ΠΟΕΔΗΝ .
3.       Στο θέμα με το ανθυγιεινό των συναδέλφων της ασφάλειας αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση από την ΠΟΕΔΗΝ για τις όποιες ενέργειες έχουν γίνει.
4.       Εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του σωματείου στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο 21/03/2015 και ώρα 11:00 στην πλ. Γεωργίου.
5.       Για το θέμα του στεγάστρου στη στάση του ΟΣΕ αποφασίστηκε να οριστεί ραντεβού με την πρύτανη του πανεπιστημίου ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα.
6.       Σε ότι αφορά τα ΜΜΜ και τη γέφυρα, αποφασίστηκε να οριστεί ραντεβού με τους υπευθύνους ώστε να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές για τους συναδέλφους.
7.       Για τις καταγγελίες των συναδέλφων αποφασίστηκε να ενημερωθεί η ΠΟΕΔΗΝ για τις εν λόγω καταγγελίες. Παράλληλα να σταλεί έγγραφο προς την ομοσπονδία καταγγέλλοντας τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου ως αντισυναδικαλιστική και αντισυναδελφική.
8.       Στο θέμα των καθαριστριών θα επιδιώξουμε συνάντηση με τις εργαζόμενες ώστε να διαμηνυθεί πως το σωματείο είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.
Στα εκτός ημερησίας θέματα αποφασίστηκαν τα εξής.
1.       Το σωματείο κρατάει αποστάσεις από την απαράδεκτη ανακοίνωση της παράταξης «όλοι μαζί» εναντίον των συναδέλφων Τσάμη και Ψάρρη. Θα αναφερθεί στο θέμα και με ανακοίνωση.
2.       Παρέμβαση στη διοίκηση για τα οφειλόμενα της υπηρεσίας σε υπαλλήλους της ΥΕ κατηγορίας μετά από λάθος της υπηρεσίας.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
Τσάμης Κων/νος                                                                                        Ντάσιος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: